Voelje thuis bij Yex


Het doel van Yex is exotische groenten en fruit bij de consument in Europa thuis brengen en hen ervan laten genieten op een manier die de producten recht doet. De producten worden gezocht en gekocht over de hele wereld bij geselecteerde boeren. De medewerkers van Yex helpen hun klanten met het in de markt zetten van deze specialiteiten. Bijvoorbeeld door verrassende marketingacties te bedenken om bepaalde producten onder de aandacht te brengen en bekend te maken bij de consument.


De producten van Yex komen uit de verste hoeken van de wereld. We kopen bij telers uit zo’n 50 landen en vervolgens worden de producten weer verkocht naar ongeveer 24 landen binnen Europa. Een behoorlijk complexe en dynamische logistieke keten! De producten worden vervoerd via de weg, de zee en middels luchtvracht en de volumes blijven stijgen.
Om die reden zijn we ter uitbreiding van het team op zoek naar een:

(jr.) Supply chain medewerker

Standplaats Poeldijk


In deze functie ondersteun je de inkopers en begeleid je het proces vanaf het moment van aankoop van het product, tot het moment van ontvangst in ons magazijn. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor een gestroomlijnd inkoopproces.


Welke werkzaamheden ga je uitvoeren:

  • Je voert de inkoop- en productieorders in via ons ERP systeem Navision
  • Op dagelijkse basis onderhoud je contact met diverse leveranciers, onze interne transportafdeling en externe logistieke partijen om de leveringen te monitoren en bij te sturen daar waar nodig
  • Je bewaakt de voorraad en stemt af met de inkopers over mogelijke tekorten/overschotten
  • Proactief denk je mee over mogelijke procesverbeteringen of automatiseringsmogelijkheden

Wie ben je en wat kun je:

Je vindt het heerlijk om administratief en organisatorisch alles op orde te hebben, plannen en regelen is waar jij een kei in bent! Je kunt secuur werken en een stapel orders weet je vlot en netjes weg te werken. Omdat je veel contact hebt met collega’s en 3e partijen, is het van belang dat je communicatief en sociaalvaardig bent, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Om goed in ons team te passen is het tevens van belang dat je enorm gedreven bent en proactief, een uitdaging ga jij niet uit de weg en je bent oplossingsgericht! En om het werk nog leuker te maken is het zeker een groot pluspunt wanneer je affiniteit hebt met onze mooie producten.
Verder heb jij:

  • Een afgeronde MBO+ opleiding, in logistieke, commerciële of agrarische richting
  • Een goede taalvaardigheid in het Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift), Spaans is een pre
  • Ervaring met Excel
  • Ervaring met Navision is een pre

Wat wordt geboden:

Yex bestaat sinds begin 2013 en is een snelgroeiende club binnen de Best Fresh Group. Het complete team bestaat uit 25 personen en is een mix van jonge en meer ervaren mensen. Zij hebben duidelijk 1 ding met elkaar gemeen: passie voor exoten! De sfeer is informeel en open, inbreng en initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Yex is onderdeel van de Best Fresh Group en is een echt Westlands bedrijf. Er heerst een sfeer van gedrevenheid, hard en vooral slim werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groenten en fruit.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we je sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna op het telefoonnummer 0174-530806.


Meer informatie over ons merk Discovered is te vinden op: www.discovered.nl


Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.