Papaya

Wat is papaya?

De papaya is een langvormige vrucht die veel voorkomt in Zuid-Amerika, Azië en Midden- en Zuid-Afrika. In het begin is de vrucht groen aan de boom en de schil wordt geler naarmate de papaya rijper wordt. De papaya wordt ook wel de "boommeloen" genoemd. De vruchten groeien direct aan de stam van de boom, die het gehele jaar vruchten geeft. Een rijpe papaya heeft oranje vruchtvlees en zwartepitjes die niet gegeten worden. Het vruchtvlees heeft een zachte, meloenachtige smaak. 

Waar komt papaya vandaan?

De papaya komt van origine uit Zuid-Amerika. Yex heeft drie variëteiten papaya beschikbaar, te weten; papaya Formosa per vliegtuig en per boot uit Brazilië, papaya Solo ingevlogen uit Ghana en papaya Solo per boot uit Ecuador.

Hoe bewaar je een papaya?

Bewaar de papaya vóór verkoop bij voorkeur op een koele en droge plek bij 10 tot 13 graden Celsius. de consument adviseren we de papaya op een donkere plek, buiten de koelkast te bewaren. Een rijpe papaya heeft een gele kleur en geeft licht mee als je hem met de handpalm indrukt.

Hoe eet je een papaya?

Snijd de papaya zoals een meloen; halveer de vrucht in de lengte en verwijder de zwarte pitjes. Snijd de papaya in parten en verwijder de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees is lekker om zo te eten, maar is ook erg lekker in een fruitsalade.

De papaya bevat een eiwitsplitsend enzym genaamd Papaïne, die het vruchtvlees malser maakt. Papaya wordt dan ook veel gegeten in combinatie met verschillende vleesgerechten. De Papaïne zorgt er ook voor dat de vrucht licht verteerbaar is.


Kalender papaya

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Brazilië
Ecuador
Ghana

Beschikbaar       Niet Beschikbaar

Paspoort Papaya

     
     
Naam Papaya  
Familie Caricaceae  
Oorsprong Zuid-Amerika  
Herkomst Brazilië, Ecuador, Ghana  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered  
Teeltgebieden Papaya


Discovered Papaya

Papaya valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!