Ruikons passiefruit


Passiefruit

Wat is passiefruit?

Passiefruit is een zoete exotische vrucht. De vrucht heeft een ronde vorm dat is voorzien van een harde schil, dat na enige tijd begint te verschrompelen. In deze fase is de passievrucht op zijn lekkerst. De inhoud van de passievrucht bestaat uit geel vruchtvlees met zwarte eetbare pitjes. Het is gemakkelijk te consumeren door het vruchtvlees uit de schil te lepelen.

Waar komt passiefruit vandaan?

Oorspronkelijk komt de vrucht uit Brazilië, maar wordt vandaag de dag in veel landen geteeld. De vrucht groeit aan een klimplant en wordt rijp geplukt. Doordat we aanvoer krijgen uit verschillende productielanden, bieden wij u jaarrond deze heerlijke vrucht aan. Ons passiefruit is afkomstig van Zuid-Afrika, Colombia, Vietnam en Zimbabwe.

Bewaren

Passiefruit dient u vóór verkoop op een koele, droge plek bij 8 tot 10 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90% te bewaren.

Kalender Passiefruit

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zuid-Afrika
Colombia
Vietnam
Zimbabwe

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Passiefruit

     
Variëteit Passiefruit  
Soort Edulis & Ester  
Familie Passieflora  
Oorsprong Zuid-Amerika  
Herkomst Zuid-Afrika, Colombia, Vietnam, Zimbabwe, Thailand  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking los & verpakt  
Merk Discovered  
Teeltgebieden Passiefruit


Discovered Passiefruit


Passiefruit valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!