Zieonze avocado


Avocado

Wat is avocado

Wat is avocado?

Avocado is een ronde tot peervormige vrucht met een relatief harde schil. De kleur van de schil varieert van groen tot bijna zwart. Het geelgroene vruchtvlees van de avocado heeft een romige, nootachtige smaak. Dit vruchtvlees is heel vet, het vetgehalte kan oplopen tot dertig procent. Dit zijn echter grotendeels enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral oliezuur (de goede vetten). Avocado is dus heel erg gezond!

Ready to Eat

Van onze avocado’s is ook een eetrijpe variant beschikbaar. Deze avocado’s worden door onze telers speciaal geselecteerd op juiste eigenschappen, dat zorgt dat de avocado goed afrijpt met een lekkere smaak. Vraag ernaar bij uw verkoper!

Waar komt avocado vandaan?

Waar komt avocado vandaan?

De avocado stamt uit Mexico. Onze avocado’s importeren we van over de hele wereld, en dan voornamelijk uit Peru, Chili, Zuid Afrika, Kenia, Colombia en Mexico.

Hoe bewaar je avocado

Hoe bewaar je een avocado?

Avocado’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 - 90% te bewaren.

De consument adviseren we om avocado’s op de fruitschaal te bewaren, niet in de zon. Bewaar onrijpe avocado’s niet in de koelkast, dat verstoort de narijping.

Ligt de avocado samen met een appel, peer of banaan op de fruitschaal? Dat bevordert de narijping. Wil je de avocado wat langer bewaren of iets later gebruiken, leg de avocado dan apart van ander fruit, bijvoorbeeld in een keukenkastje.

Een rijpe avocado voelt bij lichte vingerdruk rond de steelaanzet zacht aan. Wil je (eet)rijpe avocado’s langer bewaren, dan kun je ze eventueel wel in de koelkast leggen, niet langer dan een paar dagen.


Hoe eet je avocado

Hoe eet je een avocado?

Avocado is heerlijk om zo te eten, met een beetje peper en zout. Ook smaakt avocado fantastisch in salades, soepen en sauzen. Of leg plakjes avocado op je belegde sandwich, ook heel erg lekker. Je kunt avocado ook gebruiken als vervanger voor boter op je brood!


Paspoort Avocado

     
     
Naam Avocado  
Familie Lauraceae  
Oorsprong Mexico, Centraal Amerika  
Herkomst Peru, Chili, Zuid Afrika, Kenia, Colombia, Mexico  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered  Teelt Avocado

Teeltgebieden Avocado

Teeltgebieden Avocado
Kalender avocado

Kalender avocado

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Peru
Chili
Zuid-Afrika
Colombia
Mexico
Spanje

Beschikbaar       Niet BeschikbaarDiscovered

Discovered Avocado

Avocado valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie over Avocado, inclusief recepten en tips!