Ontdekonze groene asperges


Groene asperges

Wat zijn groene asperges?

Asperges zijn de groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Groene asperges krijgen hun frisgroene kleur omdat ze boven de grond groeien en dus het zonlicht hebben gezien. Groene asperges zijn kruidig en aromatisch van smaak. Van alle aspergesoorten bevatten groene asperges over het algemeen de meeste vitamines.

Waar komen groene asperges vandaan?

De asperge komt oorspronkelijk uit Egypte. Onze groene asperges komen uit Mexico en Peru. De asperges worden met de hand geoogst en vervolgens na het snijden onmiddellijk gekoeld om zo snel mogelijk een lage temperatuur te bereiken.

Hoe bewaar je groene asperges?

Asperges dien je vóór verkoop op een koele plek – bij 0 tot 2 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90 tot 95% - te bewaren. De consument adviseren we om het elastiekje te verwijderen en de asperges vervolgens in een plastic zak in de groentelade van de koelkast te bewaren. Liefst niet te lang, hoe verser, hoe lekkerder!

Hoe eet je groene asperges?

Groene asperges hoef je niet te schillen. Snijd een stukje van de houtige onderkant en leg ze 30 minuten in een bakje met koud water. Kook of wok de asperges, afhankelijk van de dikte, 7-10 minuten. Groene asperges zijn ook heel lekker op de grill of uit de oven.


Kalender groene asperges

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Peru
Mexico

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort groene asperges

     
Naam Groene asperge  
Familie Asparagaceae  
Oorsprong Egypte  
Herkomst Peru en Mexico  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden groene asperges


Discovered Groene Asperges

Groene asperges vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!