Ontdekonze muskaatpompoen


Muskaatpompoen

Wat is muskaatpompoen?

De muskaatpompoen is een heerlijke pompoen die in verschillende varianten bestaat. De pompoen is meestal platrond en geribbeld, maar kan variëren in grootte en vorm. De schil is eerst groen en verkleurt naarmate de pompoen rijper wordt naar oranjebruin/beige Het zachte vruchtvlees bevat veel vezels en is donkergeel tot oranje van kleur.

Waar komt muskaatpompoen vandaan?

De muskaatpompoen komt oorspronkelijk uit Mexico. Onze muskaatpompoenen komen vooral uit Frankrijk, maar ook uit Portugal en Honduras zijn ze verkrijgbaar.

Hoe bewaar je een muskaatpompoen?

Muskaatpompoen dient u vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 tot 13 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 75% te bewaren. Niet met appels samen bewaren.

Hoe eet je een muskaatpompoen?

Snijd de vrucht verticaal doormidden en verwijder de draden en pitjes. Lepel het vruchtvlees eruit. De schil en pitjes zijn niet eetbaar. De muskaatpompoen is zowel in zoete als zoute gerechten te gebruiken. Muskaatpompoen is rauw, gebakken, gestoomd, gestoofd of gekookt te eten. Het vruchtvlees is erg lekker in soepen en curry’s. Ook wordt pompoen veel gebruikt in taarten en stoofschotels.

Kalender muskaatpompoen

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Frankrijk
Honduras
Portugal

Beschikbaar       Niet Beschikbaar

Paspoort Muskaatpompoen

     
Variëteit Muskaatpompoen  
Soort Cucurbita moschata  
Familie Cucurbitaceae  
Oorsprong Mexico  
Herkomst Frankrijk, Honduras, Portugal  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Gewicht per pompoen ca. 8 tot 10 kilo  
Gewicht volle bin< ca. 1200 tot 1600 kilo  Teeltgebieden Muskaatpompoen