Ontdekonze zoete aardappel


Zoete aardappel

Wat is zoete aardappel?

Zoete aardappel, of bataat, is net als de gewone aardappel een knol gevuld met zetmeel. Het is echter geen familie: de aardappel behoort tot de nachtschade, de bataat tot de windefamilie. De zoete aardappel is ongekend veelzijdig. Je kunt zoete aardappels bakken, koken, poffen, grillen, frituren, etc. Je kunt zoete aardappel zelfs rauw eten! Onze oranje zoete aardappels worden het meest verkocht, maar we hebben ook witte en zelfs paarse zoete aardappels.

Waar komt de zoete aardappel vandaan?

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Vandaag de dag worden bataten overal ter wereld geteeld. Onze zoete aardappels komen uit vooral uit de Verenigde Staten, maar ook uit Honduras en Senegal.

Hoe bewaar je zoete aardappels?

Van april t/m oktober moeten de zoete aardappels vóór verkoop gekoeld worden bewaard, met een temperatuur van 13°C met een relatieve luchtvochtigheid tussen 80-90%. Tussen november en maart hoeven de zoete aardappels niet gekoeld bewaard te worden. De consument adviseren we zoete aardappels te bewaren op een koele droge plaats, nooit in de koelkast.

Hoe eet je zoete aardappel?

Schil de zoete aardappel en/of snijd in blokjes of schijfjes. Heerlijk met smakelijke dipsausjes naar keuze. Of snijd de ongeschilde bataten in blokjes en bak ze met olie in de wok. Zoete aardappels doen het trouwens ook erg goed op de barbecue! Wikkel de zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Prik in de aardappel om te zien of hij zacht en gaar is. Lekker met creme fraiche of kruidendip.


Kalender zoete aardappel

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Verenigde Staten
Honduras
Senegal

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Zoete aardappel

     
Naam Zoete aardappel of bataat  
Familie Convolvulaceae  
Oorsprong Mexico  
Herkomst Verenigde Staten, Honduras, Senegal  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
>Merk Discovered of leveranciersmerk  Teeltgebieden zoete aardappel


Discovered Zoete aardappel

Zoete aardappel valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!